GSM: 0888/557-208
Email: info@partiaobt.org
Партия Обединен Блок на Труда
 


Г-жа Корнелия Нинова
                                Председател
                                ВС на БСП
                                Представляващ
                                КП „БСП за България“

                                Копие:
                                До
                                Г-н Атанас Зафиров
                                Зам. председател
                                ВС на БСП

Уважаема г-жо Нинова,
Пиша настоящото писмо до Вас, провокирана от зачестили сигнали, от страна на наши членове, за засилена активност по места от водачи на листи на представляваната от Вас предизборна коалиция, общински лидери на БСП и други функционери на ръководената от Вас партия в търсене на възможности за срещи, с цел подкрепа в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 02. 04. 2023 г. В тази връзка, бих искала да опресня паметта на Вас и тази на ръководения от Вас екип, като Ви припомня, че в хода на предизборната кампания за 47-мо народно събрание проведохме консултативни срещи, които финализирахме с подписване на двустранно споразумение за съвместно участие в кампанията и последващо взаимодействие по политики.
Да! Ангажиментите си по това споразумение, ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА  Български лейбъристи изпълни. Вие и Вашия екип, независимо от очертаните възможности и поети ангажименти в преговорния период, не спазихте нито една точка от него. Нещо повече, предпочетохте да замълчите въпреки многократните опити, от наша страна, за продължаване на единодействието в името на ЕДИНЕНИЕТО НА ЛЕВИЦАТА в интерес на България.

Уважаема г-жо Нинова,
Давам си сметка, че в годините назад, Вие и част от Вашия екип не сте били съпричастни към процесите в лявото политическо пространство и проблемите на социално мислещите хора у нас. Затова си позволявам да Ви припомня, че ОБТ Български лейбъристи е зачената преди повече от 25 години, като отстояваща принципите на европейската социалдемокрация; че основен приоритет в нейната програма е защита интересите на хората на труда и техните права; че сме един от учредителите на „НОВА ЛЕВИЦА“ и парламентарно представени в рамките на „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“ …
Могат да продължат да се изреждат още много доказателства за нашето позициониране в политическото пространство, нашата ясна и последователна политика и свързаното с нея отстояване на каузи, но не това е смисълът на настоящото писмо.
Преди да Ви помоля да охладите ентусиазма, в описаната посока, на Вашите подчинени на национално и регионално ниво, бих искала да Ви припомня още, че в 47-то народно събрание КП „БСП за България“ влезе с 34859 гласа повече отколкото в 48-то. Не твърдя, че това е заслуга само на ОБТ Български лейбъристи, но надявам се, че няма да оспорите приноса на формациите с които, към онзи момент, подписахте двустранни споразумения. За съжаление, с това приключи и резултатът от тях. Не се получи нито коалиция, а още по-малко – широка и лява.
Надявам де, че изложеното ще насочи енергията на ръководствата, на всички нива, на Вашата БСП, в правилната посока, защото никой, в това число и Вие, и екипа Ви, няма правото да монополизира лявото политическо пространство. Няма малки и големи партии, има различни по своите мащаби политици. Никоя партия, в това число и ръководената от Вас, не е собственик на своите поддръжници. Хората остават при идеите си, като следват каузи.
Оставам с надежда, че ще ни разберете правилно.

27 март 2023 г.                       
                                                                 
                                                                 С уважение,
                                За Изпълнителното бюро –
                                Екатерина Атанасова
                                /Председател/

















ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
 

До
Г-жа Корнелия Нинова
Председател
ВС на БСП
До
Делегатите на 50-тия конгрес на
БСП
Уважаема Г-жо Председател на ВС на БСП,
Уважаеми делегати на конгреса,

Приемете искрените ми поздравления и пожелания за ползотворна работа на най-висшия форум на Българската Социалистическа Партия. Конгресът на най-голямата лява партия и неговите решения е събитие от особена значимост за левицата в България.
Позволете ми, днес да приветствам осъщественото до момента довело до сформиране на широка лява коалиция, парламентарно мнозинство, преговори завършили с подписване на коалиционно споразомение, с изчистени детайли по секторни политики, реализиране на правителство със заявка за пълен управленски мандат, легитимиране на левицата, като стожер на промяната и незаобиколим фактор за гарантиране на стабилността в управлението на страната.
Днес, в тези времена на несигурност, на упадък на духа, на съпътстващи ни кризи - икономическа, здравна, социална, образователна, демографска, културна... повече отвсякога трябва да бъдем заедно в името на една кауза, която е по-голяма от всеки един от нас. И това е каузата БЪЛГАРИЯ.
Уважаема Г-жо Нинова,
Уважаеми делегати,
Позволете ми в заключение да отбележа и голямата отговорност, която ръководството на БСП, Вие - делегатите на конгреса и всички ние имаме пред обществените очаквания и изисквания заедно да продължим промяната в името на новото качество, което да гарантира трайна перспектива на левицата.

С пожелание за успех на Форума!
21.01.2021г.                                                                                                                                                                                              Екатерина Атанасова
                                                                                                                                                                                                                     Председател



До
Г-жа Корнелия Нинова
Председател
ВС на БСП

Копие
До
Отдел " Коалиционна политика"
ВС на БСП

Уважаема г-жо Нинова,

Използвам случая още веднъж да Ви пожелая успех!
Давам си сметка за Вашата ангажираност, но вярвам, че ще намерите възможност да се срещнем, за да продължим разговора, който доведе до подписванетона споразумение между БСП и ОБТ БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ за съвместно участие в изборите на 14.12.2021г.
Това се налага от необходимостта за уточняване на детайлите по описаните в него точки и подписването на анекс.
Надявам се на навременна реакция от Ваша страна и среща, която да ни даде допълнителни възможности и перспектива.

20.12.2021г.

С уважение,
Екатерина Атанасова
Председател

 


 

ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ
2024, Всички права запазени.