GSM: 0888/557-208
Email: info@partiaobt.org
Партия Обединен Блок на Труда
 
ДЕКЛАРАЦИЯ

Съдбовни са времената, в които живеем. Светът около нас се променя радикално. Многобройни са кризите както в национален, така и в международен план.

На този фон у нас правителството на ГЕРБ със своите коалиционни партньори продължава да демонстрира посредственост в управлението, да имитира реформи... Установеният начин на държавно управление е опорочен, неефективен, несправедлив, неспособен да реализира основни принципи на демокрацията. Той забавя растежа, потиска инициативата, генерира неравенство, увеличава поляризацията на бедността и обогатяването в страната и обрича на бедност големи социални слоеве и групи от населението. Той генерира полярна и небалансирана социална структура с висока степен на противоречия и риск от социални конфликти и кризи.

Ние, от ОБТ Български лейбъристи сме убедени, че общества с огромно неравенство не функционират ефективно и в дългосрочен план техните икономически системи не са нито стабилни, нито устойчиви. Когато една група с инетереси държи твърде много икономическа власт, тя успява да създаде политическа система, от която самата тя се облагодетелства, вместо да се облагодетелства обществото като цяло.

Години наред родната икономика върви от криза към разпад. Държавата е абдикирала от желанието си да види в единство прокризисните ефекти.

БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НОВА ПЕРСПЕКТИВА!

Като отчитаме тази реалност, още през 2018 г. ние заявихме, че България има нужда от алтернативен модел на управление. И в тази връзка се обявихме за предсрочни палраментарни избори, убедени в това, че бъдещето е на мощен ляво-центриски субект с участието на равноправна основа, на социално ангажирани, национално отговорни и родолюбиви сили и структури на гражданското общество.

ОБТ Български лейбъристи изразява своята подкрепа за вота на недоверие към правителството на примиера Б. Борисов, който ще бъде внесен в сряда в Народното събрание. Призоваваме нашите членове и симпатизанти да продължат да подкрепят мирните протести, които заливат страната с искания за промяна при спазване на всички епидемиологични изисквания.

13 юли 2020 г.
ДЕКЛАРАЦИЯ
2021, Всички права запазени.